Asielrecht

Een asielprocedure kan erg ingewikkeld zijn. Het is dan ook van belang dat u bijgestaan wordt door een gespecialiseerde advocaat. Alle advocaten van Advocatenkantoor de Praktijck zijn al jaren gespecialiseerd in het asielrecht.

Vreemdelingenrecht

Als u in Nederland een verblijfsvergunning wilt om bij uw partner te gaan wonen, om te werken of om te studeren, is het verstandig om gebruik te maken van de bijstand van een advocaat die thuis is in de ingewikkelde regels van het vreemdelingenrecht. Al onze advocaten zijn gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht.

Personen- en familierecht

U kunt bij ons ook terecht voor echtscheidingen, alimentatie en omgangsregelingen, maar ook voor rechtshulp bij ouderlijk gezag, erkenning en ondertoezichtstelling.

Jeugdrecht

Voor minderjarigen gelden afzonderlijke regels in het strafrecht. Daarnaast kunnen minderjarigen en hun ouders te maken krijgen met een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing. De minderjarige kan een advocaat toegewezen krijgen via de rechtbank, maar zowel de minderjarige als de ouders kunnen zelf een advocaat kiezen.

Psychiatrisch patiëntenrecht (Wet verplichte GGZ en Wet Zorg en Dwang)

Als u tegen uw wil opgenomen wordt in een psychiatrisch ziekenhuis, krijgt u een advocaat toegewezen door de rechtbank. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor.