Rechtsgebieden

Asielrecht
Een asielprocedure kan erg ingewikkeld zijn. Het is dan ook van belang dat u bijgestaan wordt door een gespecialiseerde advocaat. Alle advocaten van Advocatenkantoor de Praktijck zijn al jaren gespecialiseerd in het asielrecht.
Vreemdelingenrecht
Als u in Nederland een verblijfsvergunning wilt om bij uw partner te gaan wonen, om te werken of om te studeren, is het verstandig om gebruik te maken van de bijstand van een advocaat die thuis is in de ingewikkelde regels van het vreemdelingenrecht. Al onze advocaten zijn gespecialiseerd in het vreemdelingenrecht.
Personen- en familierecht
U kunt bij ons ook terecht voor echtscheidingen, alimentatie en omgangsregelingen, maar ook voor rechtshulp bij ouderlijk gezag, erkenning en ondertoezichtstelling.
Sociaal zekerheidsrecht

Bijna iedereen in Nederland heeft weleens te maken met het sociale zekerheidsrecht.

Je kunt hierbij denken aan een uitkeringsgerechtigde wiens bijstandsuitkering wordt gekort, een gehandicapt persoon die niet in aanmerking komt voor een voorziening of de belastingdienst die ineens toeslagen terugvordert.

Het uitkeringsstelsel is buitengewoon ingewikkeld. Instanties die hierover gaan houden zich strak aan beslis- en bezwaartermijnen van doorgaans zes weken. Het is daarom van belang dat er tijdig een rechtsmiddel wordt aangewend.

Het tijdig inschakelen van een gespecialeerde advocaat is daarom van groot belang.

Psychiatrisch patiëntenrecht (Wet verplichte GGZ en Wet Zorg en Dwang)
Als u tegen uw wil opgenomen wordt in een psychiatrisch ziekenhuis, krijgt u een advocaat toegewezen door de rechtbank. U kunt ook contact opnemen met ons kantoor.